‘Vastgoedeigenaren die winkelhuren te hoog houden moeten gestraft worden’

29-4-2016
 
Het jonge SP-raadslid Hugo Koetsveld wil dat de winkels in Hengelo niet langer onnodig leeg staan. Een pandeigenaar die de huurprijs van een winkelruimte te hoog houdt en geen moeite doet om een nieuwe huurder te vinden, moet een leegstandsboete krijgen. Zo vindt de plaatselijke SP.
 
Op Tubantia.nl lezen we dat Koetsveld het tijd vindt om de discussie aan te gaan over de inzet van nieuwe instrumenten om te komen tot een actievere aanpak van de winkelleegstand.
 
Hij zegt op de website: “Je krijgt toch af en toe tranen in je ogen als je door het centrum loopt. De winkelleegstand neemt eerder toe dan af. Grosso modo alleen maar verslechtering, ondanks initiatieven om het tij te keren. Het centrum heeft ook te maken met panden waar al jaren geen winkel in heeft gezeten en waar geen ontwikkeling in zit.”
 
Nieuwe regelgeving maakt het mogelijk om te kiezen voor een leegstandsverordening om zo pandeigenaren mee te laten werken en eventueel te dwingen om met de gemeente om tafel te gaan. Helemaal nieuw is dit echter niet, want er zijn in het land al zes gemeenten die met een dergelijke verordening werken waarbij eigenaren een boete opgelegd kunnen krijgen.
 
VJ wil hier graag meer over weten en heeft contact opgenomen met Koetsveld. Volgende week leest u op onze website verdere informatie! 
 
Bron: www.vastgoedjournaal.nl