Naast eten, werken en ontspannen, binnenkort ook slapen op de Scheveningse Pier

 

5 - 7 - 2016

Na de bouw van het reuzenrad is het nu tijd voor het volgende onderdeel van de herontwikkeling van de Pier in Scheveningen: een hotel. VJ sprak met Herman Smit, manager van De Pier, om te praten over het pop-up hotel dat eind deze zomer open gaat. “Je kan slapen met alleen maar zee om je heen.”

De vergunning voor het pop-up hotel is door de gemeente toegekend en binnenkort zullen dertien kamers worden geopend, acht cabins op het Zuidereiland en vijf suites op het Toreneiland. De kamers op het Zuidereiland zullen aan de rand van het eiland vastgemaakt worden en uitsteken over zee. Smit: “Je ziet geen mensen, maar alleen maar uitzicht over zee.” De Pier is een samenwerking tussen eigenaren eigenaren zijn DanZep en KondorWessels Vastgoed (een VolkerWessels onderneming). Danzep zal de kamers exploiteren en KondorWessels is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het project. 

De suites hebben een oppervlakte van 30 m2 en krijgen een luxueuze uitstraling, inclusief jacuzzi. De cabins zullen rond de 20 m2 worden. Smit: “Ik ben nog in overleg met ontwikkelaar VolkerWessels om te kijken hoe de meters het beste kunnen worden benut.” De prijzen voor de suites worden 300 euro per nacht en de cabins250 euro per nacht.

Begin september open
Smit hoopt dat de kamers aan het einde van de zomer open zullen gaan, uiterlijk begin september. Smit: “Als eerste zullen de suites gebouwd worden, omdat deze relatief weinig impact hebben. De structuur staat er al, dus kamers erin bouwen kost niet veel tijd. De cabins daarentegen zullen wat langer duren, omdat ze aan het eiland vast moeten worden gemaakt.”

De term pop-up hotel impliceert dat de kamers snel zullen verdwijnen, maar Smit vertelt dat het hotel een aantal jaar zal worden geëxploiteerd. “In ieder geval tot september 2020. In de tussentijd beraden wij ons op de toekomst van de Pier.”

Flexplekken met uitzicht op zee
Naast slapen kan er ook gewerkt worden op de Pier. Er zijn zo’n 30 flexplekken verdeeld over 600 m2 met een wijds uitzicht over zee en het Kurhaus. Smit: “20 van de 30 plekken zijn al vergeven, maar er is nog ruimte over. Je kan een abonnement afsluiten en dan zijn de kosten tot 250 euro per maand, inclusief internet en een eigen locker. Daarbij is de ruimte 24/7 bereikbaar.”

Met de komst van het hotel en de flexplekken wordt de ambitie van de Pier om een 24/7 beleving te creëren, vervuld. Smit: “We willen reuring creëeren, er moet altijd wat de doen zijn op de Pier. Behalve eten, werken en ontspannen, kan je straks ook binnenkort slapen. Een complete beleving. Wij willen dat mensen denken wat zal er de volgende keer zijn als ik hier kom?”  

Staleneiland
De andere plannen die er waren voor de Pier worden ook snel gerealiseerd. Zo wordt het  Staleneiland, een doorn in het oog van velen, in augustus afgevoerd. Smit: “De pilaren worden binnenkort afgesneden en het Staleneiland zal in de haven worden gedemonteerd.” Ook is er een nieuwe trap gerealiseerd zodat er vanaf het strand direct toegang is tot de Pier.  Op 28 juli zal het reuzenrad geopend worden.

Is de Pier dan af? Smit: “De Pier staat al 55 jaar en is laatst goedgekeurd, we kunnen er nog 10 tot 15 jaar mee vooruit. Maar de vraag is willen we investeren in de Pier, verder exploiteren of is er een alternatief? Hier gaan we de komende vijf jaar een antwoord op formuleren.”  

Bron: www.vastgoedjournaal.nl