FGH verkoopt RNHB Hypotheekbank

 

20-09-2016

FGH Bank heeft de vastgoedfinancieringsactiviteiten van RNHB Hypotheekbank verkocht aan een consortium bestaande uit CarVal Investors en Vesting Finance.
Dat meldt de Rabobank-dochter in een persbericht. Beide partijen hebben daartoe op maandag 19 september een overeenkomst getekend. RNHB, een label van FGH Bank, is een vastgoedfinancier gespecialiseerd in het financieren van beleggingsvastgoed. Vesting Finance is een dochteronderneming van de beursgenoteerde Arrow Global Group.

Met de transactie gaat de gehele RNHB-organisatie over, inclusief zestig werknemers, een kredietportefeuille ter waarde van 1,7 miljard euro en een klantenportefeuille van ruim 9.000 leningen. CarVal Investors en Vesting Finance committeren zich met de aankoop aan de klanten van RNHB en medewerkers en zijn van plan RNHB verder te laten groeien in de toekomst. Dit is een belangrijk onderdeel van de strategie van het consortium. Door verkoop van het label RNHB wordt invulling gegeven aan de strategie van Rabobank waarin zij streven naar een verlichting van de balans.

Partijen gaan vanaf heden de transitie van RNHB Hypotheekbank naar Vesting Finance verder vormgeven. Het verkoopproces zal naar verwachting eind 2016 afgerond worden en is onder voorbehoud van een aantal voorwaarden (waaronder het verkrijgen van advies in het kader van de Wet op de Ondernemingsraden) die gebruikelijk zijn in dit soort transacties.

Bron: www.vastgoedmarkt.nl

 

 

 

TREFWOORDEN: financiers | internationaal