Rotterdam heeft opnieuw uitzicht op spectaculair vastgoedproject

windwheel

30-11-2016

Na de slankste woontoren van Europa gisteren, maakt de havenstad zich op voor de Dutch Windwheel: een 174 meter hoog gebouw met twee ringen die onder meer woningen, hotel en een attractie huisvesten.

Met de Dutch Windwheel wordt aan Rotterdam en Nederland een nieuw icoon toegevoegd. De binnenste ring bevat een vastgoedprogramma met onder meer een hotel en appartementen. In de buitenste ring draaien 40 cabines, die de bezoeker tot op 174 meter hoogte brengen en onder water het verhaal vertellen van Nederland Waterland.

Al in 2015 bekend
Het plan hiervoor werd medio 2015 al gepresenteerd door de Rotterdamse bedrijven BLOC, DoepelStrijkers en Meysters maar gisteren werd een nieuwe stap vooruit gezet door de oprichting van het innovatieconsortium onder de naam Stichting Innovatieprogramma Dutch Windwheel.

Dit consortium bestaat uit Arup, Koninklijke BAM Groep, Deltares, Dura Vermeer, ECN, Eneco, Evides, Huawei, Mammoet, Siemens, SPIE, TNO en de Windwheel Corporation (waarin BLOC, DoepelStrijkers en Meysters zijn vertegenwoordigd).

Het doel van het consortium is om de kwaliteit en duurzaamheid van gebouwen drastisch te vergroten met behulp van technologie en een radicaal ontwerp. De regionale ontwikkelingmaatschappij van Zuid-Holland, InnovationQuarter, ondersteunt het consortium als onafhankelijke aanjager. Verder wordt samengewerkt met The Green Village, PNO, Rotterdam Partners en NBTC Holland Marketing.

Aanpasbaar gebouw
Met nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen wordt gewerkt aan een gebouw dat zich kan blijven aanpassen aan de tijd. Hierbij wordt gelet op de sterk variërende levensduur van gebouwonderdelen en de toenemende potentie om met het gebouw energie op te wekken. Het doel is om uiterlijk in 2025 een gebouw te realiseren dat meer energie levert dan het verbruikt en dat flexibel in gebruik is.

Interesse buitenlandse investeerders
Het innovatieprogramma voor de Dutch Windwheel is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van dit Rotterdamse icoon. De initiatiefnemers zijn in gesprek met buitenlandse investeringsmaatschappijen die interesse hebben uitgesproken in financiering van de Dutch Windwheel. 

 

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

 

 

 

 

 

 

ARUP BAM GROEP DOEPELSTRIJKERS DURA VERMEER DUTCH WINDWHEEL ENECO GEMEENTE ROTTERDAM ICOON WOONGEBOUW