De Binckhorst is booming: na Binckeiland, gaat ook de Trekvliet op de schop

 

14-12-2016

Na het presenteren van de plannen voor Binckeiland, gaat nog een stukje van de Binckhorst in Den Haag herontwikkeld worden. Vandaag bracht de gemeente Den Haag de plannen voor de nieuwe woon-werkwijk langs de Trekvliet naar buiten. 

In het gebied langs de Trekvliet is er plek voor circa 800 woningen; van sociale huurwoningen tot collectieve zelfbouw en van koopappartementen tot zelfbouw aan het water. Om levendigheid en diversiteit in het gebied te garanderen is er tevens 7.000 tot 9.000 m2 aan ruimte om bedrijfslocaties te realiseren. Daarnaast wordt de buitenruimte, in totaal 20.000 m2, volledig opnieuw heringericht. De bouw en de inrichting van de wijk zal in fases plaatsvinden tussen 2017 en 2021.

Meer groen en meer water
Ook ligt, net zoals bij de plannen voor Binckeiland, de nadruk op meer groen in de wijk. Zo wil de gemeente aan de kade een lintpark realiseren. Het gebouw voor het Kasteel Binckhorst wordt gesloopt en komt op die locatie meer groen, evenals rond de Fokkerhaven en langs de nieuwe wegen in het gebied. De gemeente wil ook dat het parkeren zoveel mogelijk inpandig wordt opgelost en wil het gebied klimaatbestendig maken, door ondere andere groene daken te introduceren en het verbreden van de sloten.  

Levendige mix
Wethouder Boudewijn Revis, verantwoordelijk voor Stadsontwikkeling Kerngebieden zegt in een reactie op de plannen: "Het is uniek dat Den Haag zo dicht bij het centrum mensen een levendige mix van wonen, werken en recreëren kan aanbieden. We zullen het water en het groen optimaal gebruiken en versterken. Door het goed inrichten van de buitenruimte met ook wandel- en fietsroutes zullen de mensen hier graag komen wonen en werken en dat is goed voor de Haagse economie.”

Van Kooten & de Bie
De straatnamen in het nieuwe gebied krijgen daarbij een Haags karakter. Boudewijn Revis: “Om deze wijk een echt Haags gevoel te geven, is het idee om de straatnamen te vernoemen naar de karakters van Van Kooten & de Bie. Zo krijgen hun prachtige typetjes een mooie Haagse ereplaats. ”

 

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE BINCKHORST DEN HAAG TREKVLIET