VolkerWessels mogelijk weer terug op de beurs

11-1-2017

De kans is groot dat VolkerWessels na 14 jaar afwezigheid weer terugkeert op de beurs Euronext. Het onderzoek naar een mogelijke beursgang vloeit voort uit de wens van de aandeelhouder van VolkerWessels, de familie Wessels, om haar kapitaal meer te spreiden. 

De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur hebben daarom besloten strategische opties te onderzoeken waarbij een beursgang een onderdeel is van het onderzoek. Indien tot een beursgang wordt besloten, dan zullen geen nieuwe aandelen worden uitgegeven. De familie Wessels benadrukt in een persbericht dat zij als lange termijn aandeelhouder ook aan een beursgenoteerd VolkerWessels verbonden blijft.

Gezonde bouwer
Wanneer VolkerWessels terugkeert naar de beurs - vermoedelijk nog voor de zomer - dan krijgt de beurs een sterke en gezonde bouwer erbij die qua omzet alleen BAM Groep voor zich hoeft te dulden. VolkerWessels behaalde met 120 dochterondernemingen in 2015 €4,9 miljard omzet, een EBITDA van €235 miljoen en een netto winst van €125 miljoen. Tussen 1990 en 2003 had het bedrijf ook een beursnotering.  

Nieuwe CEO
De nieuwe topman is al wel bekend: Jan de Ruiter wordt benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van VolkerWessels. De Ruiter heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring waaronder als Chairman RBS N.V. (2008-2015), ABN AMRO Bank N.V., Global Head M&A en ECM (2004 – 2007), Joint CEO ABN AMRO Rothschild (2003 – 2007). De benoeming is nog onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen.

Samenstelling RvB
De Raad van Bestuur van VolkerWessels bestaat na deze benoeming uit:

J.A. (Jan) de Ruiter (1962), voorzitter
J.G. (Jan) van Rooijen (1970), CFO
A. (Alfred) Vos (1969), COO en verantwoordelijk voor de buitenlandse thuismarkten en Energie & Telecom Infrastructuur
D. (Dick) Boers (1966), verantwoordelijk voor Bouw en Vastgoedontwikkeling Nederland
H.J. (Henri) van der Kamp (1960), verantwoordelijk voor Infrastructuur Nederland

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

 

 

 

 

 

BEURSGANG VOLKERWESSELS