Hoge huren in studentenhotels schrikken studenten niet af

18-1-2017

Zolang het kamertekort onder studenten structureel blijft, zal er behoefte bestaan aan studentenhotels. Vooral internationale studenten blijken zeer gecharmeerd te zijn van concepten als The Student Hotel.

“Studentenhotels zijn een aanvulling op het bestaande aanbod van reguliere studentenhuisvesting in Nederland. Dit zal in de toekomst zo blijven omdat er altijd een vraag zal blijven bestaan naar een kwalitatief hoogwaardig aanbod en omdat de groeiende groep internationale studenten de behoefte heeft aan concepten zoals The Student Hotel", zei Frank Uffen, directielid van The Student Hotel bij een discussiebijeenkomst eerder deze week.

Fundamentele discussie nodig
Alle panelleden (Kences, LSVb, Vastgoed Belang, de Gemeente Amsterdam en The Student Hotel) waren het erover eens dat om het kamertekort onder studenten op te lossen een fundamentele, toekomstgerichte discussie nodig is. Daar kunnen ook nieuwe concepten als studentenhotels en de hervorming van het huidige puntensysteem besproken worden.

The Student Hotel gaat als partner van het Europese platform The Class of 2020 samen met Kences binnenkort met het Ministerie van Onderwijs in gesprek over de toenemende internationalisering in het hoger onderwijs en wat de rol van huisvesting daarbinnen gaat betekenen.

Gemeenten staan nieuwe locaties toe
Deze week maakte het Utrechtse college van B&W bekend dat The Student Hotel welkom is. Het college informeerde de Raad dat zij The Student Hotel net als de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, als aanvulling op het bestaande, tijdelijke aanbod zien. De Gemeente Delft liet al op 13 januari weten in te stemmen met een nieuwe locatie. Vrijdag 20 januari vindt de opening van een nieuw hotel in Eindhoven plaats.

The Student Hotel, een concept van de Schotse ondernemer Charlie MacGregor,  opende haar eerste vestiging in 2012 in Rotterdam en beheert nu meer dan 3.000 kamers in Nederland, Spanje en Frankrijk; voor 2017 staat de opening van The Student Hotel Florence gepland. Men kan in de Amsterdamse vestiging al voor €56 per nacht terecht. Een hele maand kost circa €600 en een luxe suite €850 per maand.

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

 

 

 

 

 

 

STUDENTENHUISVESTING THE STUDENT HOTEL VASTGOED BELANG