Koninklijk Huis verkoopt na 146 jaar monumentaal Russenhuis voor ruim drie miljoen

26-4-2017

Aan de vooravond van de 50e verjaardag van haar zoon en koning Willem-Alexander is bekend dat prinses Beatrix (79) het bijna 600 m2 grote Russenhuis aan de Lange Voorhout 78 in Den Haag heeft verkocht.

russenhuisHet Kadaster meldt een verkoopprijs van €3,1 miljoen. De nieuwe eigenaar is Hofima bv, die gelieerd is aan de vennootschap Hotel Lange Voorhout, gevestigd aan Lange Voorhout 15.

Het Russenhuis, voorheen Huize Voorhout genoemd, aan de Lange Voorhout 78 in de hofstad behoorde al sinds 1871 tot het onroerend goed van het Koninklijk Huis. Het pand van 577 m2 staat naast Paleis Lange Voorhout. Koningin Wilhelmina stelde het pand in 1958 ter beschikking aan bejaarde alleenstaande stateloze vluchtelingen, met name 'witte' Russen, waarna men sprak van het Russenhuis.

Sinds 1998 wordt het gebouw gebruikt als ambtswoning van de Grootmeester van het Koninklijk Huis. De voorlopig laatste Grootmeester die er woonde was Marco Hennis. Nadat deze in 2015 ambassadeur werd in Oostenrijk is het huis tijdelijk bewoond door het gezin van Prins Constantijn.

Foto pand is van pvt pauline - Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRATIS ARTIKELGEMEENTE DEN HAAG KONINKLIJK HUIS RUSSENHUIS