UPDATE Prestigieuze herontwikkeling Paleis Soestdijk voor €1,7 miljoen gegund aan MeyerBergman

9-6-2017

Minister Plasterk heeft vandaag bekend gemaakt dat landgoed Soestdijk voor €1,7 miljoen wordt verkocht aan MeyerBergman Erfgoed Groep. In het plan Made by Holland heeft de nieuwe eigenaar in een begroting €25 miljoen uitgetrokken om Paleis Soestdijk om te toveren tot een platform en etalage van innoverend en ondernemend Nederland. 

Maya Meijer-Bergmans: “De herontwikkeling van Soestdijk is een complexe opgave. We durven dit aan omdat we de expertise in eigen huis hebben om deze uitgaging tot een succes te maken. We weten waar we aan beginnen, immers met bijvoorbeeld de Westergasfabriek hebben we bewezen een gebouwencomplex zorgvuldig te restaureren en te renoveren. We hebben daarmee van de gebouwen en de omgeving een plek gemaakt waar heel veel verschillende mensen zich thuis voelen”.

Nederlandse bedrijven, wetenschappelijke instituten en kennisorganisaties onderscheiden zich internationaal op meerdere terreinen: van waterbeheersing tot offshore, van agricultuur en voeding tot mode en design, van duurzame energie tot gaming. Op Soestdijk presenteren ze zich aan elkaar en aan alle Nederlanders. Nieuwe initiatieven krijgen een plek en worden daarmee toegankelijk gemaakt voor een breed publiek, op zakelijke doelgroepen en ook op investeerders in jong talent en buitenlandse handelspartners. Made By Holland zet de schijnwerpers op de innovatiekracht en de excellente prestaties van Nederlandse bedrijven en kennisorganisaties.

Achtergrond
Het winnend plan is ontwikkeld door MeyerBergman Erfgoed Groep. Onder deze vlag opereren diverse organisaties die allen deel uitmaken van dit familiebedrijf, met als gemeenschappelijk missie een actieve inzet voor het behoud, de ontwikkeling en programmering van monumentaal erfgoed. Deze organisatie komt voort uit MeyerBergman, en heeft inmiddels bijna 50 jaar ervaring met (binnen)stedelijke herontwikkeling.

UPDATE 9/6: "We hebben ervoor gekozen om nu niet bedragen in de media rond te sturen over hoeveel in het nieuwe plan zal worden geïnvesteerd", zegt woordvoerder Cees Wijburg van Made by Holland. "Wel is een ruwe begroting gemaakt waarin €25 miljoen is uitgetrokken om het paleis weer in goede staat te brengen. Het is zeker geen bouwval zoals beweerd, maar kan een grondige opknapbeurt goed gebruiken."

Wat de planning betreft: "De daadwerkelijke overdracht van het paleis zal naar verwachting over een half jaar zijn. In de overgangsfase dienen we afscheid te nemen van de mensen die daar al werken. We hebben gedurende de selectie al intentie-afspraken gemaakt met partijen die de ontwikkeling gaan doen, die zullen we dan actualiseren. De ontwikkeling zal een aantal jaren in beslag nemen, ondertussen blijft het park gewoon open voor het publiek."  

Zie voor de plannen van Made by Holland HIER. 

Bron: www.vastgoedjournaal.nl

 

 

 

 

 

 

 

MEYER BERGMAN OVERHEID PALEIS SOESTDIJK THEMAMAAND