Haagse Binckhorst krijgt meer vorm: start herontwikkeling KPN-complex

9-11-2017

Het volgende transformatieproject in de Haagse wijk in ontwikkeling de Binckhorst is van start gegaan. Borghese Real Estate en COD transformeren het 80.000 m2 grote KPN-kantorencomplex tot een woon-werkgebied met een mix van circa 600 tot 700 woningen en 35.000 m2 aan kantoorconcepten, horeca, retail en leisure.

Dit is niet het enige project dat in de Binckhorst aan de gang is, onlangs is project Binck Eiland officieel van start gegaan. De eerste fase van het project omvat de transformatie van het voormalige SDU-kantoorgebouw naar 55 huurappartementen voor Amvest en 18 koopappartementen. Daarnaast krijgt ook de Trekvlietzone een nieuw gezicht, evenals de Binckhorsthaven waar een nieuw complex wordt gerealiseerd dat wonen, werken en horeca met elkaar combineert. Een belangrijk onderdeel hiervan wordt de voormalige Jeugdherberg Ockenburg.

Transformatie kantoor naar woningen
De eerste fase van de Maanplein project omvat de transformatie van zes kantoren naar 246 vrijesectorhuurwoningen, 20 sociale huurwoningen en drie commerciële ruimten. Daarnaast worden er nieuwe balkons, tuinen en terrassen gerealiseerd. Ook worden de ruimten tussen de gebouwen aangepakt. De woningen zullen een oppervlakte krijgen van circa 60 tot 130 m2 hebben meer dan drie meter hoge plafonds. Alle woningen hebben een eigen parkeerplaats en berging.

Oplevering 2018
De bewoners kunnen gebruik maken van het serviceconcept James, een online ‘personal assistent’, voor het regelen van dagelijkse zaken van stomerij tot het ontvangen van pakjes en het inschakelen van een oppas of klusjesman. Naar verwachting worden de appartementen tussen april en augustus 2018 opgeleverd.

Hoofdkantoor KPN blijft
De komende jaren zal KPN zich verder terugtrekken uit het Maanplein. Borghese en COD zullen deze vrijkomende panden gefaseerd transformeren naar eigentijdse kantoren en woningen. Ook is er ruimte voor nieuwbouw. Het hoofdkantoor van KPN blijft gevestigd op het Maanplein.

Binckhorst
Wethouder stadsontwikkeling kerngebieden, Boudewijn Revis over het project: “De Binckhorst is een belangrijke stadsentree voor Den Haag. Stap voor stap wordt de verrassende kant van het Haagse centrum veranderd in een aantrekkelijke woon-werkomgeving waarbij het groen en een goed ingerichte buitenruimte de aantrekkelijkheid van het gebied sterk verbetert.”

Betrokken partijen
Bij het project Maanplein zijn de volgende partijen betrokken: INBO, TConcepT en Delta Vorm Groep dragen zorg voor het ontwerp van de gebouwen en de openbare ruimte. Aannemer is Pleijsier Bouw. De woningen worden turnkey afgenomen door Amvest. Verwey en TW3 dragen namens Amvest zorg voor de verhuur van de woningen.

Bron: www.vastgoedjournaal.nl