Hotel of kantoor? Groot ABN Amro pand in Den Haag binnenkort in de verkoop

25-5-2016

Dat ABN Amro in Den Haag gaat verhuizen was al bekend gemaakt door VJ. Maar vandaag sprak Vastgoedjournaal met Loek van der Kroft, partner bij DTZ Zadelhoff, om te praten over de verkoop van het iconische pand en over de kans om er een hotel van te maken. DTZ Zadelhoff is betrokken bij de verkoop van het voormalige kantoor van de ABN Amro aan de Kneuterdijk in Den Haag. Binnenkort zal die van start gaan. Loek van der Kroft: “We zijn aan de vooravond van het verkoopproces. Wij hopen de tweede week van juni officieel te kunnen beginnen.”

En wordt het uit 1923 stammende pand aan de Kneuterdijk een hotel of niet? “De wens om er een hotel van te maken is ingegeven door de markt. Er is veel belangstelling vanuit hotelketens, maar namen kan ik niet noemen.” Belangrijk hierbij is dat de gemeente Den Haag welwillend staat tegenover een bestemmingswijziging. Tegen VJ zegt bestuursvoorlichter Milja de Zwart: “Wethouder Boudewijn Revis, met als portefeuille Binnenstad gaat graag het gesprek aan met mensen die met initiatieven komen voor bankgebouw. Concrete plannen zijn nog niet ingediend.”

Van der Kroft “Op dit moment heeft het pand aan de Kneuterdijk een kantoorbestemming. Dus het kan zo zijn dat het een kantoor blijft, als de koper een goed plan heeft en er een markt conforme prijs voor wil betalen.” Het ABN Amro kantoorpand omvat zo’n 9500 m2, met een ondergrondse parkeergarage en een dienstwoning.

“Deze zomer zullen we zien hoe de vlag ervoor staat, maar we hebben nu veel belangstelling van allerlei partijen. Het is afwachten hoeveel serieuze kandidaten daaruit naar voren komen die een goede financiering en een goed plan hebben. Tevens moet de ABN Amro zelf ook alle kopers screenen en onderzoeken.  Maar wij verwachten dat wij eind dit jaar zicht hebben op een overeenkomst tussen ABN Amro en een koper.” 

 

Bron: www.vastgoedjournaal.nl