Redevco koopt retailpark in België voor €60 miljoen

4-7-2016

Winkelvastgoedinvesteerder Redevco heeft namens één van haar klanten het Hydrion retailpark in Arlon, hoofdstad van de Zuid-Belgische provincie Luxemburg, aangekocht. Het complex, met een waarde van ongeveer €60 miljoen en een yield onder 6,0%, is overgenomen van Herald, een pan-Europees fonds onder management van TH Real Estate. Hydrion komt qua bruto verhuurbare oppervlakte in de top drie grootste retailparken van Redevco in België, het land waar circa een kwart van haar Europese vastgoedportefeuille van totaal €6.8 miljard is gelegen.

Suzy Denys, Director Investments bij Redevco Belgium: “Hydrion is het belangrijkste retailpark in de regio en bereikt een grote groep consumenten door de ligging dichtbij knooppunt Arlon, op de hoofdsnelweg die België verbindt met het nabij gelegen Groot Hertogdom van Luxemburg. Er zijn verschillende mogelijkheden om waarde aan dit retailpark toe te voegen door actief asset management. Deze transactie zal onze positie als retailspecialist versterken.”

Carl White, Fund Manager bij TH Real Estate: “De verkoop van Hydrion is onderdeel van een breder desinvesteringsprogramma nu het fonds de afbouwfase ingaat. De afgelopen acht jaar heeft TH Real Estate het huurdersbestand verbeterd, de huren laten stijgen en een digitaal platform gecreëerd om met een groter klantenbestand te communiceren. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Hydrion positief heeft bijgedragen aan de prestatie van het fonds, ondanks de financiële crisis. Ik ben ervan overtuigd dat het succes wordt voortgezet onder een nieuwe eigenaar.”

33.605 m2
Hydrion is gebouwd in 2004 en is Arlon’s grootste buiten de stad gelegen retailbestemming, op slechts 5 minuten of zo'n 2 kilometer rijden van het stadscentrum. Het retailpark heeft een bruto verhuurbaar oppervlakte van 33.605 m2 op 9,2 hectare grond. Het omvat 42 winkelunits met een bezettingsgraad van 95% en 900 parkeerplaatsen. De belangrijkste huurders zijn Carrefour Market, Krëfel, Leenbakker, Sportsworld en C&A.

Zevende aankoop
Dit is de zevende aankoop onder de nieuwe retail investeringsstrategie die Redevco vorig jaar onthulde, gericht op toonaangevende panden in de belangrijkste winkelstraten van grote West-Europese steden, winkelcentra in binnensteden en dominante retailparken gelegen buiten de stad. Redevco zal door middel van actief asset management het duurzaamheidsprofiel van het park verbeteren, om in lijn te blijven met haar ambitie om de gehele portefeuille van BREEAM-certificaten te voorzien.

Redevco werd in deze transactie bijgestaan door DLA. CBRE en Linklaters adviseerden TH Real Estate. 

 

Bron: www.vastgoedjournaal.nl